Tarihe Mâl Olmuş ve Ünlü Şahsiyetlerin Biyografileri

KimdirKimdir.com

Ayşe Tolga Kimdir
Ayşe Tolga Kimdir

Ayşe Tolga (d. 9 Haziran 1973, İstanbul), Türk aktris.

Halkla ilişkiler uzmanı bir baba ile bankacı bir annenin kızı olan Ayşe Tolga, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunudur.

Sahne ve görsel sanatlar, reklam konularında ek eğitim programlarına katılmış olan Ayşe Tolga, 1990’da başlayan ekran kariyerinde, rol aldığı Şehnaz Tango (1994-1996) dizisinde ‘Nurşen’ karakteriyle tanındı. Önemli dizileri arasında yer alan Ayrılsakta Beraberiz ve son olarak Seksenler dizisinde Rasim Öztekin, Şoray Uzun, Yasemin Çonka, ÖzlemTürkad ve İlker Ayrık gibi isimlerle başrollerde yer aldı. Ayrıca Ezel Akay‘ın yönettiği Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? filminde Nilüfer Hatun‘u canlandırdı.

Moda, sağlık, spor, sanat ve kültür konularında yaşam biçimi programları yapımcı ve sunucusu. “Life-style” alanında moda ve diyet konulu reklam çalışmalarında yaratıcı yönetmen ve oyuncu olarak görev alıyor; çeşitli reklam ajanslarına danışmanlık yapıyor.

Oyunculuk ve sunuculuk kariyerinin yanı sıra 2004’den beri beslenme sistemleri ve detox, masaj ve vücut terapileri üzerine eğitimlerle başladığı serüvenine Bangkok da SPA kurulumu ve yöneticiliği, Londra’da klinik aromaterapi, Provence’da parfümcülük eğitimleriyle ilgi alanlarını zenginleştirdi. Türkiye’nin ilk aromaterapi markasının kurucusu olan Tolga, cilt ve vücut bakımı konusunda da eğitim alarak uzman estetisyen olan Ayşe, dergilerde ve internet üzerinden yazılarıyla, AVM söyleşileri, Atölye çalışmaları ve TV programlarına konuşmacı olarak katılarak sağlıklı yaşam, şifa metodları ve güzellikle ilgili bilgilerini paylaşmaktadır.

Ayşe Tolga’nın  2016’da yayınlanan İyilik Sende adlı bir kitabı vardır.

Özel yaşamı
Tekstilci Marsel Eskinazi ile bir evlilik yaşamış olan (e. 2008 – b. 2013) Ayşe Tolga, Can Yael adında bir kız çocuk annesidr.

Filmografi

  • 80’ler – 2012 / 2017 (Gülden)
  • Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? – 2005 (Nilüfer Hatun)
  • Efsane – 2002 (Müge)
  • Beşik Kertmesi – 2002 (Yağmur)
  • Çifte Bela – 2001 (Fatmagül)
  • Ayrılsak da Beraberiz – 2002 / 2004 (Berna)
  • Çarli İş Başında – 2000 / 2001 (Pamuk)
  • Ah Bir Zengin Olsam – 1999 (Ceren)
  • Aşkın Dağlarda Gezer – 1999 / 2000 (Selvi)
  • Şehnaz Tango – 1994 / 1996 (Nurşen)

Reklam Alanı

Biyografi Detayları
  • Burç: -
  • Meslek: -
  • Doğum Tarihi: -
  • Ölüm Tarihi: -
  • Doğum Yeri: -
  • Ölüm Yeri: -
  • Ekleyen: admin
  • Tarih: 04/01/2018
  • Kategori: Oyuncu,Sunucu,Yazar
  • Görüntülenme: 191

Reklam Alanı

© Kimdir
%d blogcu bunu beğendi: